skok do vsebin skok do navigacijskega menija

Dodatnih -10 % popusta pri spletnem nakupu, SAMO DANES. Koda za popust: MASTERCARD10

ZAČNI ZDAJ
Splošni pogoji poslovanja za spletno trgovino Hervis Veljajo od 1.1.2017.

Ponudnik in pogodbeni partner spletnih ponudb na tej spletni strani je HERVIS Šport in moda d.o.o., Šmartinska cesta 152G, 1000 Ljubljana.
HERVIS Šport in moda d.o.o.
Šmartinska cesta 152G
1000 Ljubljana
Sodni register: 96/04930 vpisan v Okrožnem sodišču v Ljubljani   

Direktorja: Aleš Černe, Gerhard Bradler
Matična št.: 5966574000
ID za DDV: SI 22109846
Sedež: Ljubljana   
Tel.: 01 587 40 00
Faks: 01 587 40 20
E-mail: tajnistvo@hervis.si
 

1. VELJAVNOST SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA


Ti splošni pogoji poslovanja veljajo izključno za pogodbe s potrošniki, ki so preko www.hervis.si ali www.hervis.com sklenjene s HERVIS Šport in moda d.o.o. (v nadaljevanju na kratko imenovan Hervis). Prodaja podjetnikom/podjetjem ni možna. Splošni pogoji poslovanja veljajo torej za vse ponudbe, dobave in storitve Hervisa, neodvisno od tega, s pomočjo katerih sredstev za komuniciranje na daljavo se sklenejo. V okviru spletne trgovine lahko upoštevamo samo naročila, poslana z uporabo določenega sistema. Drugih naročil (kot  so morebiti naročila, poslana po e-pošti, telefonu) Hervis žal ne more upoštevati.
S tem ko se registrirate kot kupec in z oddajo naročila, sprejemate te splošne pogoje poslovanja in se z njimi strinjate. Hervis ima pravico, da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja. Nakup žal ni možen brez soglasja kupca k tem splošnim pogojem poslovanja.
Pogodbeni jezik je slovenščina.
 


2. PONUDBE IN SKLENITEV POGODBE


Hervis prodaja  blago izključno zasebnikom (potrošnikom) s prebivališčem v Sloveniji in samo v trgovsko običajnih količinah. 
Ponudbe za nakup v spletni trgovini Hervis sprejemamo izključno, če jih posredujejo poslovno sposobni kupci s prebivališčem v Sloveniji.
 
Za kupce iz Slovenije, ki naročajo preko www.hervis.si, sta naročilo in dobava možna samo v Sloveniji. Dobava se izvrši preko GLS Slovenija ali preko drugega ponudnika logističnih storitev.
 
Prejem naročila oz. rezervacije se potrdi, ko pošljemo potrditev naročila po e-pošti.
Prejem naročila predstavlja tudi sklenitev pogodbe. V kolikor stranka potrditve naročila po e-pošti ne prejme je dolžna o tem obvestiti Hervis, saj je to indic, da Hervis naročila ni prejel in pogodba ni bila sklenjena
 
Barvni odkloni med barvami na spletni strani in dejanskimi barvami modelov lahko nastanejo zaradi različnih barv na vašem računalniku. Hervis torej ne jamči za to, da barve, prikazane na spletni strani, povsem ustrezajo dejanskim barvam modelov.
 
 
3. CENE
 
Veljajo cene v nacionalni valuti, ki so navedene v času naročila (vključno z zakonsko določenim DDV) brez stroškov odpreme. Pridržujemo si pravico do očitnih napak v cenah. Navedene »namesto« cene so cene iz cenika, ki jih dobavitelj / proizvajalec neobvezujoče priporoča v času uvedbe izdelka na trg. Plačilo blaga se izvrši s kreditno kartico, po povzetju ali z nakazilom.
 
3.1 Tehnična sredstva za prepoznavanje in odpravo napak
 
Pred zaključkom in oddajo naročila je uporabniku, v tem primeru kupcu, omogočeno, da: Vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v košarico; Vidi in pregleda ceno posameznega izdelka in skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka; Vidi ceno in količino vseh izbranih izdelkov vključno s ceno dostave; Spreminja količino izbranih izdelkov; Odstrani izdelke iz košarice; Spreminja način plačila.
 
 
4. STROŠKI ODPREME
 
Stroški odpreme za Slovenijo so odvisni od velikosti oz. teže izdelka za vsako dobavo (kategorije v skladu s spodnjo tabelo). Stroški odpreme so izračunani pavšalno in vključujejo celotne stroške dostave (pakiranje, morebitni dodatni stroški ponudnika logističnih storitev, itd.).
 

 

Vrsta dobave / Kategorija izdelka Stroški odpreme Primeri
Click & Collect 0,00 € Brezplačni prevzem v poslovalnici.
 Dajatev za poštno povzetje 1,43 % Pri plačilu po povzetju s plačilno kartico plačate poleg stroškov odpreme, ki jih zaračuna HERVIS, še provizijo 1,43% od vrednosti nakupa za kartično poslovanje direktno pri izvajalcu poštnih storitev. V primeru plačila z gotovino ni dodatne provizije.
1. kategorija 3,95 € Cena za standardno odpremo za večino našega prodajnega programa – npr. oblačila, obutev, itd.
2. kategorija 6,95 € Npr. smuči, deske za deskanje na snegu, otroška kolesa, itd.
3. kategorija 19,95 € Npr. kolesa za odrasle, domače fitnes naprave, itd.
4. kategorija 25,95 € Npr. Ergometer, mize na namizni tenis, trampolini, itd.
5. kategorija 39,95 € Npr. postaje za moč, infrardeča savna, itd.

       

Veljavni DDV je vključen v stroške dobave .
 
Provizija za plačilo po povzetju:
Pri plačilu z gotovino ni dodatne provizije izvajalca poštnih storitev. Pri plačilu s plačilno kartico pa znaša provizija 1,43% od vrednosti nakupa. Provizijo zaračuna direktno izvajalec poštnih storitev ob izvedbi plačila.
 
4.1 Običajna dostava 
 
Stroški veljajo na naročilo / za vsako naročilo. Znesek vključuje stroške običajne embalaže, stroške dostave. V primeru delnih pošiljk se pavšal zaračuna samo enkrat.
 
4.2 Blago večjih dimenzij (daljše od 1,2 m; npr. kolesa)
 
Za blago večjih dimenzij se uporabijo določena doplačila za blago večjih dimenzij, ki so dogovorjeni z vsakim dostavljalskim podjetjem (glejte zgornjo tabelo).
 
4.3 Kosovno blago/dostava preko špedicije
 
Blago večjih dimenzij, ki je poleg tega še zelo veliko in težko, dostavijo izkušeni ponudniki logističnih storitev. Špedicija vam dobavi vaše izdelke do prve stopnice na vhodu.
 
4.4 Dajatev za poštno povzetje
 
Pri plačilu po povzetju praviloma nastanejo dodatni stroški. Dajatev za poštno povzetje plačate neposredno dostavljavcu in torej ni del stroškov odpreme, ki jih zaračuna Hervis. Preveri kdo zaračuna 0,5 EUR
 
4.5 Prevzem v poslovalnici (Click & Collect)
 
V primeru dobave blaga v poslovalnico Hervisa, če je le ta možna, Hervis prevzame stroške odpreme.
 
 
5. PLAČILO IN LASTNINSKI PRIDRŽEK
 
Nakupno ceno brez odbitka je potrebno plačati najkasneje ob dobavi blaga. Do celotnega plačila ostaja blago last Hervisa. Plačilo se lahko izvrši s kreditno kartico, po povzetju (glej tudi 4.4), z nakazilom.
 
5.1 Kreditna kartica
 
Plačilo je možno z naslednjimi kreditnimi karticami: Visa, Mastercard, DinersClub, American Express.
 
Spletna plačila potekajo preko našega partnerja za plačila - PayUnity in v skladu z aktualnimi varnostmi standardi. Po končanem postopku naročanja pridete do spletne strani PayUnity, da izvršite plačilo. Obremenitev vašega računa kreditne kartice / vaše kartice se izvrši z odpremo blaga. Če pa najmanj en izdelek iz vaše nakupovalne košarice dobavi špedicija, se obremenitev vašega računa izvrši po končanem postopku naročanja.
 
5.2 Poštno povzetje
 
Pri plačilu po povzetju plačate dajatev za poštno povzetje in plačilo izdelka neposredno dostavljavcu (dajatve za poštno povzetje – glej 4. točko). Dajatve za poštno povzetje niso sestavni del stroškov odpreme, ki jih zaračuna Hervis.  Preveri kdo zaračuna 0,5 EUR

 
Pri prevzemu v  trgovini oz. ko en izdelek dostavi špedicija (glej tudi 4.3) plačilo po povzetju ni možno. Lahko pa plačate s kreditno kartico ali z nakazilom.

5.3 Nakazilo
 
Pri plačilu z nakazilom nakažete znesek računa v roku 7 delovnih dni po sklenitvi pogodbe na naš navedeni račun. Naročeno blago bo do takrat rezervirano za vas. Kolikor nakazilo ni izvedeno v roku, se šteje, da ste od naročila odstopili. Odprema se izvrši šele po prejemu plačila.
 
 
6. DOBAVNI POGOJI
 
6.1 Odprema na naslov za dobavo
 
Dobavo izvrši GLS Slovenija ali drug ponudnik logističnih storitev, in sicer iz skladišča na naslov, ki ste ga navedli.
 
Če se blago med prevozom poškoduje, morate škodni primer takoj javiti prevoznemu podjetju in ga uveljaviti. Hervis ne odgovarja za morebitno krivdno dejanje tretjih oseb.
 
6.2 Prevzem v poslovalnici (Click & Collect)
 
V primeru dobave blaga v poslovalnico Hervisa prejmete po e-pošti potrdilo za prevzem takoj, ko je vaše naročilo v poslovalnici pripravljeno. Blago prejmete, ko predložite potrdilo za prevzem in veljaven uradni dokument s fotografijo (npr. vozniško dovoljenje). Plačilo po povzetju v tem primeru ni možno.
Od odpreme potrdila za prevzem je blago 14 dni pripravljeno v poslovalnici. Potem odstopamo od pogodbe o nakupu in vaš zahtevek za predajo blaga ugasne. Povračilo nakupne cene se izvrši na enak način kot plačilo.
 
6.3 Rezervacija v poslovalnici
 
Poleg tega imate možnost, da željeni izdelek / željene izdelke – odvisno od konkretne razpoložljivosti – rezervirate v poslovalnici Hervisa. Takoj ko prejmemo vašo zahtevo za rezervacijo, bomo preverili razpoložljivost izdelka in vam najkasneje v roku 24 ur po e-pošti ali SMS potrdili, da smo izdelek / izdelke rezervirali v poslovalnici na vaše ime za tri dni, ali vam sporočili, če je izdelek v določeni poslovalnici že razprodan. Poleg tega vas bomo 24 ur pred potekom roka za prevzem ponovno spomnili na to po e-pošti ali SMS. Prosimo vas za razumevanje, da rezervacije po poteku tridnevnega roka iz organizacijskih razlogov ne moremo več zagotavljati.
 
Prosimo vas, da si natisnete potrditev rezervacije in jo vzamete s seboj, ko boste prevzeli blago v poslovalnici. V primeru vprašanj se obrnite neposredno na poslovalnico.
 
Točen naslov poslovalnice in odpiralni čas najdete na potrditvi rezervacije.
 
Preden izdelek / izdelke kupite, ga / jih lahko preverite v poslovalnici – v tem primeru nakup ni obvezen.
 
 
6.4 Neprevzem dobavljenega blaga
 
Kolikor kupec zavrne prevzem blaga oz. tega ne prevzame, se naročilo šteje za stornirano, Hervis pa vam bo v nadaljnjem roku 14 dni vrnili znesek nakupne cene z istimi plačilnimi sredstvi, kot je bila izvršena.
 
 
7. PRAVICA DO PREKLICA
Vi ste upravičeni, da v roku štirinajstih dni to pogodbo prekličete brez navedbe razloga. Rok za preklic znaša štirinajst dni od dneva, ko ste vi ali tretja, oseba, ki ste jo navedli in ni prevoznik, sprejeli / sprejela blago.
 
Za uveljavljanje vaše pravice do preklica morate z jasno izjavo (npr. pismo, poslano po pošti, telefaks ali e-pošta) o vaši odločitvi obvestiti Hervis, da odstopate od te pogodbe. Za to lahko uporabite vzorec obrazca za preklic, ki pa ni predpisan. Obrazec najdete tukaj:
http://www.hervis.si/store/preklic
 
 
Naslov spletne strani: http://www.hervis.si/store/preklic


E-pošta:   spletna.trgovina@hervis.si
Telefon: +386 (0)80 87 97 (ponedeljek – petek 8 do 20 h, sobota 10 - 16 h)
Telefaks:

Samo izjavo naslovite na:


Hervis Šport in moda d.o.o.                                                                                                  
za spletno trgovino
 
Šmartinska cesta 152 g                                                                                                                                                 
1000 LJUBLJANA
 
Naslov za posredovanje odstopne izjave:
Hervis Šport in moda d.o.o.                                                                                                  
za spletno trgovino
Šmartinska cesta 152 g                                                                                                                                                 
1000 LJUBLJANA
 
Za upoštevanje roka za preklic velja, da odpošljete obvestilo o uveljavljanju pravice do preklica pred iztekom roka za preklic.
 
Posledice preklica:
 
Če prekličete to pogodbo, vam moramo vrniti vsa plačila, ki smo jih prejeli od vas, vključno s stroški dobave (z izjemo dodatnih stroškov, ki zaradi tega nastanejo, če ste izbrali drugačno vrsto dobave, kot pa je naša ponujena, najcenejša standardna dobava), in to nemudoma in najkasneje v roku štirinajstih dni od dneva, ko smo prejeli vaše obvestilo o preklicu te pogodbe. Za vračilo uporabljamo isto plačilno sredstvo, kot ste ga vi uporabili pri prvotni transakciji, razen če je bilo z vami izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru vam zaradi vračila ne bomo zaračunali plačil. Vračilo lahko zavrnemo, dokler ne prejmemo vračila blaga ali dokler ne predložite dokaza, da ste blago poslali nazaj, glede na to, kar je prej.
 
Blago morate poslati nazaj oz. ga vrniti nemudoma in v vsakem primeru najkasneje v roku štirinajst dni od dneva, ko ste nas obvestili o preklicu te pogodbe na (točen naslov za vračila najdete priložen v paketu oz. na nalepki za vračilo). Rok je izpolnjen, če ste poslali blago pred iztekom roka štirinajstih dni.
 
Stroške vračila blaga krijete sami.
 
Morebitno izgubo vrednosti blaga morate plačati le, če je ta izguba vrednosti nastala zaradi vašega ravnanja, ki ni bilo nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
 
 
 
8. VRAČILO V POSLOVALNICI:
 
Neodvisno od zakonske pravice do preklica in zakonsko določenih potekov vam nudimo brezplačno vračilo blaga v poslovalnici.

 
9 . GARANCIJA / JAMSTVO
 
Za izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini, obstajajo zakonske garancijske pravice. Hkrati Hervis odgovarja za jamčevanje za stvarne napake na blagu.
 
Neodvisno od tega lahko proizvajalci odobrijo lastno garancijo za svoje izdelke. Podrobnosti so navedene v dokumentih, ki so priloženi vsakemu izdelku.
 
 
10. ODŠKODNINA IN JAMSTVO
 
Blago je med dobavo do kupca zavarovano. Škodo, ki nastane med prevozom, morate nemudoma uveljavljati pri prevoznem podjetju.
 
Pri nakupu zimskih športnih izdelkov (smučarski čevlji, seti smuči, desk za deskanje na snegu, tekaških smuči in turnih setov) v spletni trgovini Hervisa ni montaže, nastavitve in preverjanja funkcijske enote smuči – vezi – smučarski čevlji v skladu z ustreznimi nacionalnimi oz. mednarodnimi normami kakovosti (npr. ISO 11088, 13993, 11110, 8061). Vaši kupljeni zimski športni izdelki so dobavljeni torej brez montaže in varnostne nastavitve. Vsem kupcem priporočamo, da za izvedbo teh del opremo odnesejo v specializirano delavnico.
 
V ta namen so vam na voljo tudi naše poslovalnice. Da bi se izognili morebitnim nesporazumom, izrecno opozarjamo na to, da strokovna montaža in nastavitev v nakupno ceno (spletno) nista vključeni.
 
Vsa kolesa, kupljena v spletni trgovini Hervis, se dostavijo delno montirana  in zapakirana v karton. Za strokovno dokončno montažo vas prosimo, da se obrnete na pooblaščenega trgovca ali na poslovalnico Hervisa, ki ji zaupate. Dokončna montaža ni vključena v Hervisovo spletno ceno.
 
Jamstvo Hervisa v odnosu do naročnika za škodo, ki nastane zaradi uporabe izdelkov, kupljenih v spletni trgovini Hervisa, je izključeno, če Hervisu oz. njegovemu zakonitemu predstavniku ali pomočniku pri izpolnitvi krivdnega dejanja, namere ali velike malomarnosti ni možno očitati in če se naknadno ne izkaže nič drugega, razen kolikor gre za škodo, ki izvira iz stvarnih napak.
 
Jamstvo za škodo zaradi smrti, telesne poškodbe ali okvare zdravja človeka ter za škodo na drugi stvari, če je poškodovana stvar običajno namenjena za zasebno uporabo in ste jo pretežno uporabljali za zasebno uporabo, pri čemer znaša vaša pri škodi 500 EUR, ostaja zaradi zgoraj navedenih jamstvenih izključitev nedotaknjeno.
 
10.1 Pomanjkljivosti
 
Napake (tudi manjkajoči pribor) mora kupec javiti pisno v roku 2 mesecev, odkar je napako odkril. Obvestilo o napaki lahko potrošnik Hervisu sporoči osebno, o čemer mu Hervis izda potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bil izdelek kupljen. Hervis ne odgovarja za stvarne napake na izdelku, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bil izdelek prevzet. 
 
10.2 Izključitev jamstva
 
Zahtevek iz naslova jamstva ne obstaja pri pomanjkljivostih, ki jih je povzročil kupec. Sem pa sodijo še posebej, vendar ne izključno:
•    škoda zaradi posega tretje osebe
•    nepravilna uporaba
•    mehanske poškodbe
•    napačno upravljanje ali nedovoljeni poskusi popravil lastnika ali tretje osebe.
 
 
11. ZAŠČITA PODATKOV
 
Strinjate se, da se osebni podatki, zbrani in razpoložljivi v primeru sklenitve pogodbe oz. postopka rezervacije, shranijo, se obdelujejo na strežniku podjetja SPAR Avstrija, matičnega podjetja Hervisa. in se tudi uporabljajo v času trajanja pogodbe (potek naročanja in obračun). Osebni podatki so vse informacije, na osnovi katerih je možno osebo direktno ali indirektno identificirati, npr. ime, naslov bivališča, naslov e-pošte, itd.
 
Pri shranjevanju in obdelavi vaših podatkov Hervis strogo upošteva Zakon o varstvu osebnih podatkov. Ob upoštevanju stanja tehničnih možnosti in gospodarske upravičenosti Hervis sprejme vse ukrepe, da bo zagotovil varnost osebnih podatkov. Še posebej pri opravljanju storitev sodeluje Hervis samo s takimi zaposlenimi in tretjimi podjetji, ki so se v odnosu do Hervisa zavezali, da bodo spoštovali zaupnost podatkov.
 
Radi vam bomo posredovali informacije o vaših osebnih podatkih, ki so shranjeni pri nas. Kadarkoli nas lahko zaprosite za popravke, brisanje in blokado vaših osebnih podatkov, ki so shranjeni pri nas z veljavnostjo v prihodnosti in prekličete soglasje k uporabi vaših podatkov.
 
Z namenom in za čas trajanja preverjanja in v izogib izpadom plačil posredujemo vaše zahtevane osebne podatke ponudniku plačilnih storitev - Payment Service Provider PayUnity (www.payunity.com): kreditnih kartic ne hrani Hervis, ampak PayUnity. Pri prenosu podatkov po SSL naš partner za plačila kodira vaše kartične podatke.
 
Z namenom in za čas trajanja priprave naročila, odpreme blaga in za potek vračila posredujemo vaše zato potrebne osebne podatke samo podjetjem, ki jih pooblasti Hervis. 
 
Glasilo:
 
Odjava: Uporabniki, ki ne želijo več prejemati našega glasila ali naše reklamne e-pošte, kliknejo na povezavo "odjava", ki jo prikazuje vsaka e-pošta, ki jo pošilja Hervis.
  
Hervis SportsClub:
 
Uporabnik se strinja, da se sme podatke, ki so posredovani Hervis SportsClubu, zbirati, obdelovati, shranjevati in uporabiti za Hervisove interne namene raziskave trga in namene trženja. To soglasje je možno po e-pošti kadarkoli preklicati na spletna.trgovina@hervis.si z veljavnostjo v prihodnosti. V okviru te spletne strani zbrani osebni podatki se shranijo na strežniku podjetja SPAR Österreich, matičnega podjetja Hervisa d.o.o.
 
Te podatke se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov obravnava zaupno. Hervis jih uporablja za dejavnosti skrbi za kupce in trženjske dejavnosti (obračun letnega bonusa, obdelava zahtev kupcev, pošiljanje reklam po pošti, e-pošti ali SMS). Posredovanje tretjim je možno izključno za namene poteka klubske storitve. Internetne storitve SPARA Avstrija so zavarovane s sistemi požarne stene. Zbrani podatki o uporabnikih so zaščiteni pred posegi tretjih.
 
Hervis si pridržuje pravico, da po potrebi izključi osebe iz storitev Hervisovega SportsCluba, če obstajajo tehtni razlogi in če je izključitev stvarno upravičena.
 
Statistični programi:
 
Za izboljševanje kakovosti in za namen oblikovanja ponudbe, ki je prijazna za uporabnike, uporabljamo statistična programa Google Analytics in Adobe Analytics, ki anonimno beležita uporabo naših spletnih strani.
 
Uporaba statističnih programov nam omogoča analizo obnašanja pri uporabi. Tako lahko izboljšamo našo storitev in jo individualno prilagajamo željam kupcev.
 
V tej zvezi uporabljamo tudi tako imenovane piškotke (tudi na Google UserID Basis). Piškotki so majhne podatkovne datoteke, shranjene na vašem računalniku in njihova pripadnost ni pripisana nobeni določeni osebi.  Posamezni profil se s pomočjo vašega obnašanja pri uporabi ne oblikuje.
 
Izjava o zaščiti podatkov za uporabo Google Analytics:
 
Ta spletna stran uporablja Google Analytics, službo za spletne analize v okviru podjetja Google Inc. ("Google"). Google Analytics uporablja tako imenovane "Cookies" (piškotke), podatkovne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in nam z vašo pomočjo omogočajo analizo uporabe spletne strani. Informacije, ki jih s piškotki dobite o vaši uporabi te spletne strani, se praviloma prenesejo na  Googlov strežnik v ZDA in se tam tudi shranijo. V primeru aktiviranja IP-anonimne oblike na tej spletni strani Google skrajša vaš IP-naslov v državah članicah Evropske unije in v drugih državah, ki so podpisale sporazum o evropskem gospodarskem prostoru.
 
Samo v izjemnih primerih se na Googlov strežnik v ZDA prenese celotni IP-naslov in tam krajša. Po naročilu upravljalca te spletne strani Google uporabi te informacije, da bi ovrednotil vašo uporabo spletne strani, sestavil poročila o spletnih aktivnostih in da bi za upravljalca spletne strani izvedel še druge storitve, ki so povezane z uporabo spletne strani in interneta. IP-naslov, ki ga vaš brskalnik posreduje v okviru Google Analytics, se ne povezuje oz. združuje z drugimi Googlovimi podatki.
 
Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme, povezane z brskalnikom, vendar  vas opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli v celotnem obsegu uporabiti vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega lahko preprečite Googlovo zbiranje podatkov s pomočjo piškotkov in podatkov, ki so povezani z uporabo spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom) in Googlovo obdelavo teh podatkov, tako da si z naslednje povezave naložite in namestite razpoložljivi Browser-Plugin: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
 
Izjava o zaščiti podatkov za uporabo Adobe Analytics (Omniture):
 
Hervis uporablja Adobe Analytics (Omniture), storitev za spletno analizo v okviru Adobe Systems Software Ireland Ltd. („Adobe“). Preko Adobe Analytics se anonimno zbirajo podatki, ki služijo razumevanju in analizi vedenja pri uporabi naših obiskovalcev. Adobe Analytics uporablja tako imenovane piškotke in slikovne točke za štetje, ki jih zahteva vaš računalnik ali pa se tam shranijo. Tako pridobljene informacije o vaši uporabi te spletne strani se prenesejo s strežnika na Adobe in tam shranijo. Te informacije dobimo izključno kot zbrane podatke, ki izražajo trende o splošni uporabi spletne strani in tako niso osebne. Ker Adobe Analytics ne zapisuje nobenih osebnih informacij, določanje pripadnosti, združevanje ali povezovanje anonimnih informacij z vašimi osebnimi podatki ni možno.
 
Zavrnitev (Opt-Out):
 
Če se ne strinjate, da Adobe Analytics zbira vaše anonime podatke, kliknite tukaj, da zavrnete sledenje piškotka: 2o7.net-Cookie.
 
 
12. NAVODILA ZA UPORABO / IZJAVA O SOGLASJU K ZAKONITI ZAŠČITI PODATKOV
 
Uporaba te spletne strani poteka pod tukaj navedenimi pogoji. Uporabniki te spletne strani izjavljajo, da se strinjajo s temi pravili in soglašajo, da Hervis v nobenem primeru ne more biti odgovoren za uporabo te spletne strani.
 
Vse vsebine (besedila, slike, posnetki - Soundfiles in animacije in videi) in oblikovanje spletne strani Hervisa služijo izključno osebnim informacijam naših kupcev in so avtorsko zaščitene. Samo za zasebne namene smete kopirati, shraniti ali nadalje obdelati posamezne dele / izrezke. Za gospodarsko uporabo je izrecno potrebno pisno soglasje.
 
Uporaba spletne strani poteka na lastno tveganje. Hervis ne prevzema nobene odgovornosti za vsebine tujih spletnih strani, na katere vas usmerjajo povezave. Tako se Hervis izrecno distancira od vseh vsebin na straneh tretjih s povezavami in te strani niso njegove lastne strani. Ta izjava velja za vse prikazane povezave in za vse vsebine strani, do katerih vodijo povezave. Vsi podatki te ponudbe so avtorsko zaščiteni kot podatkovne banke.
 
 
13. PRITOŽBENI POSTOPEK PRI HERVIS

V primeru nestrinjanja z opravljeno storitvijo oz. morebitnimi drugimi očitanimi nepravilnosti imate možnost vložiti pisno pritožbo pri HERVIS, ki bo na nanjo odgovoril v roku 14 dni.
 
 
14. VELJAVNO PRAVO
 
Za kraj izpolnitve za vse obveznosti, ki izhajajo iz pogodbe, je določena Ljubljana. Pogodbo se tolmači v skladu s slovenskim pravom. Sodna pristojnost je v Ljubljani.


15. SALVATORIČNA KLAVZULA

Zaradi neveljavnosti posameznih določil teh pogojev poslovanja ostala določila teh pogojev poslovanja ostajajo v veljavi. Pogodbeni partnerji se zavezujejo, da se dogovorijo za novo določilo, ki je po namenu kar najbližje neveljavnemu določilu.

Naslovi določil, ki jih vsebujejo ti prodajni pogoji, služijo samo preglednosti in se jih ne sme uporabiti za tolmačenje.
 
16.  POSTOPEK ALTERNATIVNEGA REŠEVANJA SPOROV
 
Povezava do SRPS:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
 
Ne glede na prejšnji odstavek Hervis ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

14 dnevna­ pravica do­ vračila 14 dnevna­ pravica do­ vračila
SSL Zaščita SSL Zaščita
Brezplačna ­ vračila Brezplačna ­ vračila
Pogoji ­ poslovanja Pogoji ­ poslovanja
na vrh na vrh